Putyinnal és Trumppal is találkozhat Orbán jövőre

Tbg
külföld
2016 december 19., 18:29
comments 54

Mindenféle, kormányzati és diplomáciai forrásokból úgy értesült a Magyar Nemzet, hogy mindkét nagyhatalom vezetője is talákozik jövőre Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel.

Vlagyimir Putyin orosz elnök még az év elején látogathat Magyarországra, ennek a találkozónak az előkészítése lehetett a közelmúltban itt járt Roszatom-delegáció és a Gazprom vezetőjének látogatása.

Putyin tavaly februárban járt Magyarországon – némileg meglepetésként, hiszen az EU akkor sújtotta szankciókkal az Ukrajnában és a Krímben mutatott katonai agresszió miatt Oroszorságot.

Akkor beszélték meg, hogy évente találkoznak, Orbán zért járt idén Szentpéterváron.

„A két éven belüli három találka azt jelenti, hogy Orbán Viktor immár Vlagyimir Putyinnal folytat a legsűrűbben kétoldalú tárgyalásokat. Ez az Európai Unióban biztosan, de talán az egész kontinensen is példátlan egy kormányfő részéről”

írja a Magyar Nemzet.

Az új amerikai elnökkel, Donald Trumppal még nem ekkora a barátság, bár a magyar kormány maga büszkélkedett el vele, hogy amikor Orbán telefonon gratulált a megválasztott Trumpnak, meghívták Washingtonba.

„Úgy tudjuk, magyar részről nagyon komolyan lobbiznak egy négyszemközti megbeszélésért, amire 2017 első két hónapjában két alkalom is nyílhat”

- írja a lap.

Mindkét esemény februárban lesz, az egyik egy müncheni biztonságpolitikai csúcstalálkozó, ahol Orbán Viktor nagyon szeretne felszólalni, a másik lehetőség pedig a belgiumi februári NATO-csúcs lenne. (MNO)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.