Trump azon dühöng a Twitteren, hogy ugyan ő nyerte a választást, de nem ő kapta a legtöbb szavazatot

külföld
2016 december 21., 18:33
comments 218

Donald Trump megnyerte az amerikai elnökválasztást, januárban hivatalba lép az USA 45. elnökeként. Ez tény. Neki azonban ez kevés, most azoknak üzenget a Twitteren, akik azzal jönnek, hogy Hillary Clinton több szavazatot kapott.

Hillary Clintonra valóban több szavazatot adtak le, nagyjából kétmillióval többen szavaztak rá, mint Trumpra. Ezt felhozni Trump ellen azonban elég fals, hiszen az Egyesült Államokban mindig is elektorokkal, közvetetten választották az elnököket. Hosszú évtizedek óta minden elnökjelölt számol ezzel, és nem elsősorban arra játszanak, hogy a legtöbb szavazatot szerezzék, hanem, hogy többséget szerezzenek kulcsfontosságú államokban, így minél több elektoruk legyen. Ezt tudta Hillary Clinton és a Demokrata Párt is, és hiába Clinton kapta a több szavazatot, ez nem azt jelenti, hogy igazságtalanul megfosztották őket győzelemtől, hanem hogy szarabb stratégiával mentek neki a kampánynak, mint Trump.

Trump viszont ahányszor csak felhozzák neki ezt, úgy kiakad, mint egy négy éves gyerek, aki ugyan nyer a társasjátékban, de úgy ítéli meg, hogy a második helyen célba érő játékos nem volt eléggé lemaradva tőle, ezért kiveri a balhét.

link Forrás

Szerdán erről beszélhetett neki valaki, mert elkezdett erről posztolni a Twitterre. Olyanokat írt, mint hogy az elektorok szavazatait elnyerni amúgy is sokkal nehezebb, és hogy ha a legtöbb szavazat megszerzése lett volna a cél, máshogyan kampányolt volna.

Persze lehet igaza, de az a tény, hogy az elnökválasztás után több mint egy hónappal is ezt mantrázza, az már kicsit sok. Engedd el, Donald! Nyertél, nyugi.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.