A magyar állam idén fél év alatt 230 felhasználó adatait kérte ki a Facebooktól

bűnügy
2016 december 22., 07:19
comments 55

186 esetben 230 felhasználó adatai után érdeklődött 2016 első felében a magyar állam a Facebooknál, derül ki a cég most közölt kimutatásából, ami a 2016 januárjától júniusáig eltelt időszakra vonatkozik.

Az esetek felében, pontosan 46,78 százalékában a Facebook nem ítélte jogosnak a magyar hatóságok igényét, és nem adott ki adatot.

A számok gyakorlatilag megegyeznek a 2015-ös adatokkal: akkor januártól júniusig 185 esetben 224 facebook-felhasználó, illetve account után érdeklődtek a magyar hatóságok, igaz, azoknak a kérelmeknek csak 36,22 százaléka volt eredményes.

Összehasonlításként a Magyarországhoz hasonlóan tízmilliós Csehország hatóságaitól 2016 első felében 55 esetben 86 felhasználóra vonatkozó kérelem érkezett a Facebookhoz; a szintén tízmilliós Svédországból ugyanebben az időszakban 303 esetben 441 facebookozó iránt érdeklődtek a szervek. (Facebook)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.