Dunaújvárosban veszélybe került a távfűtés

gazdaság
2016 december 28., 11:28
comments 185

A Dunaújvárosi Víz- Csatorna- és Hőszolgáltató Kft. a castellum.do portál oldalán aggódó levélben fordult a város távhővel fűtő polgáraihoz. Arra figyelmeztetnek, hogy nem biztos, hogy jövőre is lesz majd fűtés.

Egész pontosan úgy fogalmaznak, hogy az új távhőtámogatási rendszer

"veszélyeztetheti a szolgáltatás folyamatos fenntartását".

Az idén október és jövő szeptember vége között hatályos rendelet szerint a városi szolgáltatónak úgynevezett negatív távhőtámogatás jár, vagyis lakásonként 30 ezer forint adót kell fizetnie a végső elszámoláskor. Miközben a földgáz ára 60 százalékkal csökkent az elmúlt években, a város fogyasztóinak jelentősen nő a rezsije.

A cég arra is figyelmeztet, hogy csökkenti a hőt a lakásokban, és szigorúbban beszedi a tartozásokat.

A cég várhatóan bírósághoz fordul az idei díjak miatt az energiahivatal ellen. (castellum)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.