Így képzeli el egy épület lebontását a józsefvárosi önkormányzat preferált vállalkozója

POLITIKA
2017 január 02., 08:01
comments 184

"Büdös parasztok, pusztuljon ki a fajtátok" - üdvözölték az építőmunkások Kádár Gábort, a Párbeszéd józsefvárosi képviselőjét és az őt elkísérő 168 órás újságírót a Bókay János utca 43-ban, a Corvin negyed szélén, ahol az óév utolsó munkanapján, december 30-án a jelek szerint minden komolyabb előkészület nélkül bontani kezdték a Duna Gőzmosoda 2012-ben még helyi védettség alatt álló épületét, az ún. sárkányos házat.

UPDATE 11:46: Cikkünk megjelenése után a józsefvárosi önkormányzat cége, a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. közleményt juttatott el hozzánk. Eszerint a JGK nem a Jon Bauval, hanem a Hufer-Bau Kft.-vel kötött szerződést az épület bontására, abba nekik nincs beleszólásuk, a szerződés szerint a Hufer Bau-nak adott esetben bejelentenie sem kell, hogy alvállalkozókkal dolgoztat. Magáról a bontásról a JGK-hoz is érkeztek panaszok, ezért fel is szólították a vállalkozót a problémák megszüntetésére.

link Forrás

Az épületet a Jon Bau Kft. bontotta, annak a Jónás Nándornak a cége, aki 2015. augusztus 20-án folyamatosan provokálta a Kocsis Máté ellen tüntetőket, akik közül egy idős nőt meg is ütött.

link Forrás

Kocsis Máté akkor tagadta, hogy ismerné a vállalkozót, aki az önkormányzattal jó üzleti viszonyt ápol, legalábbis már 2011-ben ő nyerte el a Teleki téri piac elbontására kiírt pályázatot. (Via 168 óra)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.