4200 füves cigit osztanak ki Washingtonban, hogy Trump beiktatási beszéde alatt, 4 perc 20 másodpercnél egyszerre rágyújtsanak

külföld
2017 január 04., 08:41
comments 85

Január 20-án, Donald Trump elnöki beiktatásának napján fűszag lengheti be Washington D. C.-t, ugyanis a DC Cannabis Coalition több ezer ingyenes füves cigit oszt ki a városban.

A szövetségi területen lévő National Mallnál tüntetni is fognak, hogy végre szövetségi szinten legalizálják a marihuánát, minden amerikai államban – mondta Adam Eidinger, a DCMJ nevű szervezet alapítója.

Ez a szervezet segített átnyomni az ún. 71-es kezdeményezést, ami Washington D. C.-ben legalizálta, hogy 2 unciáig termeszthessenek, és továbbadjanak marihuánát (árulni továbbra is tilos). De ez csak állami területen legális, szövetségi részen már nem.

Tüntetők sodornak egy hatalmas füves cigit egy kolumbiai, legalizációpárti tüntetésen (Fotó: Raul Arboleda / AFP)
photo_camera Tüntetők sodornak egy hatalmas füves cigit egy kolumbiai, legalizációpárti tüntetésen (Fotó: Raul Arboleda / AFP)

A szervezők attól tartanak, hogy a konzervatívnak tartott Trump-kormány vissza fogja csinálni az eddig elért legalizációs eredményeket, erre utal az is, hogy azt a Jeff Sessionst szemelte ki igazságügyi miniszternek, aki tavaly áprilisban arról beszélt, hogy szövetségi szinten tiltaná be a marihuánát, annyira „veszélyes”.

Tekintettel arra, hogy a 420-as szám a fű nemzetközi kódneve, ezért a szervezők

4200 darab füves cigit osztanak ki, hogy azokra Trump beiktatási beszéde közben, a 4. perc 20. másodpercében egyszerre rágyújtsanak.

Ez a része a tüntetésnek már szövetségi területen zajlik majd, így biztosan illegális lesz, úgyhogy le is tartóztathatják azokat, akik rágyújtanak, ennek tudatában szívhat, aki mer. A szervezők fontosnak tartják elmondani, hogy ez nem egy Trump-ellenes tüntetés, csak a legalizáció miatt demonstrálnak. (Wusa9)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.