Itt a szuperhideg, figyeljünk oda nagyon az utcán élő emberekre

időjárás
2017 január 06., 09:26
comments 114

Szibériai eredetű űrhideg érte el Magyarországot, a hétvégén - 24 fokkal is riogatnak az előrejelzések.

Ilyen szélsőséges időjárási körülmények között különösen fontos, hogy senki ne maradjon védtelenül az utcákon, ezért hatóságok és a szakértők is azt kéri, hogy aki utcán fekvő, ülő hajléktalant lát, főleg nem betakarva, azonnal értesítse a Menhely Alapítvány diszpécser-szolgálatát.

Budapesten a +36 1 338 41 86 telefonszámon,

országszerte pedig több regionális központban is várják a hívásokat. Ha pedig úgy látjuk, hogy egészségügyi vészhelyzet van, akkor a 112-es segélykérő telefonszámot hívjuk.

A hétvégén Budapesten éjszakai segítő akciót szervez a Budapest Bike Bike Maffia csapata is, esténként takarókat fognak osztani, illetve forró italt és élelmiszert is visznek majd a fővárosban élő hajléktalanoknak. Ehhez várják a felajánlásokat és a segítő kezeket is, további részletek a Facebook-oldalukon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.