Megható búcsúbeszédet mondott Michelle Obama

külföld
2017 január 07., 07:31
comments 229

Sokszínűségről, reményről, a félelem leküzdéséről és a fiatal generáció fontosságáról mondott szép beszédet Michelle Obama leköszönő first lady pénteken. A következő elnök, Donald Trump január 20-án lép az elnöki hivatalba, felesége, Melania Trump lesz az új first lady.

Beszédének fontos alaptétele volt, hogy egy embert hite vagy bőrszíne miatt nem szabadna beskatulyázni, ezek olyan dolgok, amik meghatároznak bennünket, és nem olyanok, amik fenyegetnek másokat.

Elmondta, teljesen mindegy, kinek milyen a vallása, muszlim, keresztény, zsidó, hindu vagy szikh, hiszen ezek alapvetően mind az igazságról és a könyörületről szólnak.

Somodevilla/Getty Images
photo_camera Somodevilla/Getty Images

„Ha te vagy a szüleid bevándorlók, tudnod kell, hogy olyan amerikai hagyomány részesei vagytok, amikre büszkék lehetünk: a különböző kultúrák, tehetségek, ötletek találkozása tett minket a világ legnagyszerűbb országává”

– reagált Trump bevándorlóellenes politikájára.

Ezek után azt is bevallotta, hogy élete legnagyobb megtiszteltetése volt first ladynek lenni.

„Utolsó üzenetem a fiatalokhoz szól. Igen egyszerű. Szeretném, ha tudnák, hogy fontosak és számítanak. Mindig a remény, és soha ne a félelem irányítsa utatokat. Tudnotok kell, hogy én veletek vagyok, és amíg élek, veletek is leszek” (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.