Bienerth Gusztáv lett a Magyar Úszó Szövetség új elnöke

sport
2017 január 08., 13:55
comments 210

Vasárnap délután tartja rendkívüli tisztújító közgyűlését a Magyar Úszó Szövetség, amit Gyárfás Tamás lemondása miatt kellett összehívni. A Nemzeti Sport szerint a jelöltállításon a három jelölt közül egyedül Bienerth Gusztáv, a 2024-es magyarországi olimpiai pályázat alelnöke került fel a jelölőlistára. Az utolsó körben 146 szavazat érkezett, a 74-es érvényességi küszöbb mellett

126-an szavaztak Bienerth Gusztávra, ezzel ő letta MÚSZ új elnöke.

Bienerth Seszták miniszterrel kezel a Komjádi Uszodában tartott sajtótájékoztatón januárban.
photo_camera Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Bienerth Gusztáv, a 2024-es magyarországi olimpiai pályázat alelnöke a felújítás alatt álló fõvárosi Komjádi Uszodában tartott sajtótájékoztatón - Fotó: MTI/Mohai Balázs

A szavazószámláló-bizottság tájékoztatása szerint a délelőtt regisztrált 148 küldött közül 147 vette fel a titkos szavazólapot, közülük 143-an dobták bele az urnákba a szavazatukat. Hornyák Viktorra 41, Tóth Istvánra 44, Bienerth Gusztávra 128 szavazat érkezett, így csak utóbbi tudta átlépni az 50 százalékos küszöböt. Az érvénytelen szavazatok száma 15 lett.

Egy pénteki sajtótájékoztatón Seszták Miklós fejlesztési miniszter a kormány nevében bejelentette, hogy Bienerth Gusztávot támogatná a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) vasárnapi elnökválasztásán.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.