A Belügyminisztérium szerint nem törtek be a jobbikos képviselő irodájába, csak rossz volt a zár

bűnügy
2017 január 09., 19:52
comments 94

Hétfő délután írta ki Facebook-oldalára a jobbikos képviselő, Mirkóczki Ádám, hogy betörtek a Képviselői Irodaházban található irodájába. Az eset miatt feljelentést is tett.

Este a Belügyminisztérium pedig közölte az MTI-vel,

"a helyszíni szemle elsődleges megállapításai szerint nem volt nyoma erőszakos felfeszítésnek a Jobbik irodáin a képviselői irodaházban."

A BM közlése szerint az Országgyűlési Őrség ügyeletvezetője hétfőn 12 óra 2 perckor jelezte a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának, hogy az országgyűlési irodaház negyedik emeletén három iroda ajtaján feszítési nyomokat látott a Jobbik Magyarországért Mozgalom egyik önkormányzati képviselője.

photo_camera Fotó: Mirkóczki Ádám Facebook

A rendőrség helyszíni szemlét, tanúkutatást, adatgyűjtést végzett. "A helyszíni szemle elsődleges megállapításai szerint két iroda ajtaján a természetes használatból, elhasználódásból, és nem erőszakos feszítésből származó sérülések láthatóak. A harmadik zárszerkezeten klasszikus feszítési nyom szintén nem volt" - írta a BM, hozzátéve: az esetleges idegen behatolás megerősítésére vagy kizárására még szakértői vizsgálatra lesz szükség.

A rendőrség mindhárom iroda zárszerkezetét lefoglalta. Az irodákban kutatási nyomok nincsenek, azokból a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint semmi nem tűnt el. A rendőrség vizsgálja, hogy az irodákban elhelyezett számítástechnikai eszközöket arra illetéktelen használta-e. A szakértői vizsgálatok, tanúmeghallgatások folyamatban vannak.

A BM közleménye szerint az érintett irodákból egyet Mirkóczki Ádám (Jobbik) is használ, akit a honvédelmi és rendészeti bizottság, valamint nemzetbiztonsági bizottság tagjaként nemzetbiztonsági védelem illet meg. Hozzátették: "a nemzetbiztonsági védelmet az Alkotmányvédelmi Hivatal nem a nyilvánosság előtt, és nem nyílt megjelenéssel biztosítja".

Előzőleg Jakab Péter, a Jobbik szóvivője sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy három irodájukat nyitva találták az Országgyűlés Irodaházában, ezek egyikét felfeszítették. Közölte: délelőtt vették észre, hogy három iroda ajtaja nyitva van, Mirkóczki Ádámén pedig olyan nyomok voltak, amelyek arra utaltak, hogy az irodát feltörték.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.