Azt állítja a jobbikos képviselő, hogy feltörték az irodáját a Képviselői Irodaházban

POLITIKA
2017 január 09., 13:00
comments 128

Bréking! Közbiztonság 2017!

Most hívtak Budapestről kollégák, hogy az Országgyűlés Képviselői Irodaházában lévő 4. emeleti irodám tárva-nyitva, s mint kiderült, azt ismeretlenek feltörték! Ugye ez az irodaház, amely elvileg szigorúan védett objektum és biztonságos beléptetőrendszerrel rendelkezik. Ennek ellenére simán feltörték az irodánkat, ahol kollégámmal közösen végezzük napi munkánkat. Furcsa mód mindketten, immáron hetedik éve a nemzetbiztonsági- valamint a honvédelmi- és rendészeti bizottságban dolgozunk, mindketten nemzetbiztonsági átvilágításon estünk át és elvileg nemzetbiztonsági védelem alatt állunk, hiszen minősített adatokkal, kvázi államtitkokkal dolgozunk. Mindez a kiemelten védett képviselői irodaházban történik..

Így kezdődik a jobbikos képviselő, Mirkóczki Ádám fb-posztja, amiben bejelenti a betörést. Az ügyről megkérdeztük a Parlamentet és kerestük Mirkóczkit is. Amint válaszol a képviselő, frissítünk, a Háztól ezt a választ kaptuk:

Az Országgyűlés Hivatala Mirkóczki Ádám bejelentéséről haladéktalanul értesítette a Budapesti Rendőr Főkapitányságot, amelynek szakemberei megkezdték a helyszíni vizsgálatot.

A képviselő fotókat is mellékelt a szövegéhez.

link Forrás

Bár az tényleg durva, ha az egyik legjobban őrzött magyar épületben irodákat lehet feltörni, Mirkóczki fotósorozata a maga módján igen vicces, mert olyan fotók sorával mutatja be, hogy a tolvajok mennyire feldúlták az irodáját, amik mindegyikén sokkal tüchtigebb rend van, mint amilyen valaha volt a 444 szerkesztőségében mondjuk. Íme a Dúlás irtózatos bizonyítéka:

Nem beszélve erről:

Na meg erről:

Összehasonlításképpen lekaptam az íróasztalomat:

De ne vicceljük el, ebből az ügyből még bármi is lehet, a magyar Watergate is, az fb-kommentelők már azt találgatják, hogy vajon elvittek-e valamit Mirkóczkitól vagy éppen betettek hozzá valamit.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.