Saját vejét nevezné ki elnöki tanácsadónak Trump

külföld
2017 január 09., 19:38
comments 92

Kormányalakítási forrásokból értesült úgy az NBC, hogy Donald Trump leendő elnök vezető tanácsadója lesz Jared Kushner, aki egyben lányának, Ivanka Trumpnak a férje.

Trump és Kushner tavaly novemberben
photo_camera Trump és Kushner tavaly novemberben (AFP PHOTO / MANDEL NGAN)

A házaspárt múlt héten vásárolt meg egy 5,5 millió dolláros házat Washingtonban, ami után már akkor sokan írtak arról, hogy Kushner hivatalos posztot is kaphat a Trump-kormányban. Kushner hangsúlyosabb szerepet töltött be a kampány során is, és nemrég hátrébb lépett a családi ingatlanüzletben is.

A kinevezés ezzel együtt nem feltétlen lesz sétagalopp, mivel szövetségi törvények tiltják az ilyen nepotista kinevezéseket. Kushner állítólag jogászokkal egyeztet arról, hogy hogyan lehet kikerülni ezeket az összeférhetetlenségeket. (Daily Beast)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.