Oltáskritikus „„„szakembert””” tett az oltásbiztonsági testület élére Donald Trump

külföld
2017 január 10., 21:03
comments 199
Robert F. Kennedy a Trump Tower folyosóján. Fotó: Spencer Platt/Getty Images/AFP
photo_camera Robert F. Kennedy Jr. a Trump Tower folyosóján. Fotó: Spencer Platt/Getty Images/AFP

Robert F. Kennedy Jr., miután elhagyta a New York-i Trump Towert, maga számolt be róla, hogy a frissen megválasztott amerikai elnök őt tette meg az oltásbiztonságért felelős bizottság élére. (Robert F. Kennedy az 1968 júniusában megölt igazságügy-miniszter, Robert Kennedy fia.)

A testület azt vizsgálja majd, lehet-e összefüggés a gyerekkori oltások és az autizmus kialakulása között.

Kennedy, írja a Politico, évtizedek óta vallja, hogy a tiomerzál-tartalmú oltások hozzájárulhattak az autizmus kialakulásához, annak ellenére, hogy ezt több független tudományos bizonyíték és kutatás is cáfolja.

"Az elnöknek vannak kétségei a jelenlegi oltási előírásokkal kapcsolatban" - vezette fel a lehetséges változásokat Kennedy, aki állítja, hogy sem ő, sem az elnök nem határozott ellenzője a most forgalomban lévő védőoltásoknak, de miután kétségbe vonja azoknak a vakcináknak a működését, amelyeket évtizedek óta használnak Amerikában és más fejlett országokban, érthető, hogy kinevezésével szemben sokaknak vannak aggályai.

Trump korábban a Twitteren és más csatornákon is jelezte, szerinte elképzelhető, hogy a jelenlegi védőoltások és az autizmus kialakulása között kapcsolat lehetett. (Politico)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.