Olyan jól sikerült az új áfatörvény, hogy az IKEA bizonytalan időre leállította az ételek elvitelét

gazdaság
2017 január 12., 10:27
comments 155

Január 1-től az a szabály, hogy aki az étteremben eszi meg az ételt, annak 18 százalék áfát kell fizetnie, aki viszont elvitelre kéri, esetleg a maradékot haza akarja vinni, annak 27 százalékot. Az új szabályozás akkora káoszhoz vezetett, hogy vendéglős legyen a talpán, aki képes menedzselni egy fél adag meghagyott túrógombóc áfatartalmát (plusz porcukor), és bár vannak éttermek, amelyek trükközéssel próbálják túlélni a káoszt (például egységesen 27 százalékos áfát számolnak), az IKEA nem szarozik: az átláthatatlan áfahelyzet miatt bizonytalan ideig egyszerűen nem ad ki elvitelre ételt sem a budaörsi, sem az Örs vezér téri éttermében.

Helyben továbbra is lehet tolni a húsgolyót, 18 százalékos áfatartalommal. (Hvg Online)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.