200 kislány megerőszakolását vallotta be egy férfi Indiában

bűnügy
2017 január 16., 09:57
comments 106

Saját bevallása szerint mintegy 200 kiskorú lányt bántalmazott szexuálisan az utóbbi 12 évben egy pedofíliával gyanúsított indiai férfi – közölte az újdelhi rendőrség.

A 38 éves Szunil Rasztogit a hét végén vették őrizetbe az indiai főváros keleti részén, miután hozzá vezettek egy fiatal lányok elleni szexuális támadássorozat miatt indított nyomozás szálai. A bíróság hétfőn a férfi előzetes letartóztatásáról döntött.

A rendőrség szerint a szabászattal foglalkozó gyanúsított azzal csábított elhagyatott helyekre iskolából hazafelé tartó 7 és 11 év közötti lányokat, hogy ruhákat akar ajándékozni nekik vagy szüleiknek.

Omvir Bisnoi, Kelet-Újdelhi rendőrkapitánya elmondta, hogy a hivatala most 60 olyan, a városban és környékén történt molesztálással és nemi erőszakkal kapcsolatos esetet vizsgál, amik Rasztogi számlájára írhatók.

Eddig hét ilyen bűncselekményről tudták megállapítani a férfi érintettségét, aki a rendőröknek kb. 200 esetet ismert el.

Bisnoi tagadta viszont azokat az értesüléseket, amik szerint Rasztogi 500 gyerek szexuális bántalmazásáról számolt be.

A Times of India azt írta, hogy a férfi 12 év alatt több mint 2500 kiskorú ellen kísérelt meg ilyen bűncselekményt elkövetni.

Rasztogit, aki házas és három gyerek apja, 2006-ban 6 hónapra bebörtönözték a fővárostól kb. 250 kilométerre keletre lévő Rudrapúr városban egy kislány megerőszakolása miatt.

2015-ös indiai tüntetés a nők elleni szexuális támadások ellen
photo_camera 2015-ös indiai tüntetés a nők elleni szexuális támadások ellen (Fotó: K. Asif / India Today Group)

A férfi hét végi őrizetbe vétele után nőjogi aktivisták a gyanúsított szigorú megbüntetését követelték, néhányan halálbüntetés kiszabását sürgették. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.