Gekkótetkót szeretett volna magának közpénzből búcsúajándékként a távozó új-zélandi polgármester

külföld
2017 január 16., 21:39
comments 70

Celia Wade-Brown hat éven át vezette Új-Zéland fővárosát, Wellingtont. Tavaly szeptemberben távozott, búcsúajándékként pedig egy gekkót ábrázoló tetoválást kért a bokájára.

Mindez csak most derült ki, miután az Új-Zélandi Adófizetők Szövetsége által fenntartott bejelentő vonalukon valaki jelezte, hogy itt a közpénzek nem helyes elköltésének esete állhatott fenn. Közérdekű adatigénylést adtak be a városi tanácshoz, és ebből derült ki, hogy a polgármester kérést elutasították, további vita pedig nem volt a kérdésről.

(Hagen Hopkins/Getty Images)
photo_camera (Hagen Hopkins/Getty Images)

Az Új-Zélandi Adófizetők Szövetsége ünnepelte a döntést, közleményükben jelezték, hogy Wellington városi tanácsa helyesen járt el.

Wade-Brown korábban zöldpárti politikus volt, de független színekben választották meg polgármesterré. Bár a hivataltól nem kaphatta meg, a tetoválást így is megcsinálta, erről decemberben posztolt is Facebook-oldalán.

link Forrás

Egy ismerőse még meg is kérdezte, hogy fájt-e neki, mire visszaírt, hogy mandarinul olvasott közben, így nem figyelt oda. Rosszabb, mint egy lábmasszás, de jobb, mint egy fogorvos, tette még hozzá. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.