Hónapok óta nincs fűtés egy autista fiú szobájában egy Békés megyei otthonban

Egészségügy
2017 január 16., 08:30
comments 90

A 24 éves Feca autista, és egy Békés megyei otthonban él. Anyja, Ildikó vasárnaponként 80 kilométert utazik, hogy meglátogathassa a fiát, akit azért adott otthonba, mert Feca autizmusa olyan súlyos, hogy otthon már nem tudták ápolni.

Ezen a télen azonban eddig egyáltalán nem volt fűtés Feca szobájában, a fiú ugyanis tavaly nyáron egy dührohama alatt letépte a radiátort a falról. Anyja azóta hiába kéri, hogy tegyék vissza a fűtőtestet, az otthonban senki nem csinál semmit.

Az anya néhány hónap után megelégelte ezt, és maga hívta fel a szerelőket az otthonban, de ott meg azt mondták neki, hogy a karbantartókhoz nem is érkezett bejelentés a leszakított radiátorról.

„Legutóbb, amikor a fiamnál jártam, a keze olyan volt, mint egy jégcsap. Én is nagykabátban ültem végig.

Az ápolók egy plusztakarót adtak a fiamnak, hogy ne fázzon.

Mondanom sem kell, nem ért semmit. Tényleg így kell bánni egy sérült emberrel?”

Ildikó a Bors szerint havonta több tízezer forintot fizet az otthonban az ellátásért.

Végül rengeteg utánajárás után annyit mondtak a karbantartók, hogy két alkatrészre van szükség a radiátor visszarakásához.

„A karbantartó közölte velem, hogy az alkatrészek beszerzése nagyjából egy-két hét az engedélyek és a papírmunka miatt. Ekkor fogtam magam, és én magam megvásároltam az alkatrészeket, amiket aztán beszolgáltattam az otthonnak. Remélem, a következő fagyokat nem egy dupla pokróc alatt kell átvészelnie.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.