Tilos női mellbimbókat posztolni az Instagramra, de egy oldal most megmutatja, hogy ennek a szabálynak nem sok értelme van

internetek
2017 január 19., 08:42
comments 102

Egy férfi ma egész simán szerepelhet félmeztelenül egy közösségi oldalra feltöltött fotón, ha viszont egy női mellbimbó tűnik fel valahol, általában kitör a világbotrány, jobb esetben csak fotót törlik a moderátorok, rosszabb esetben a profilt is felfüggesztik.

Erre válaszul jött létre egy Instagram-oldal, ami rövid időn belül több mint ötvenezer követőt szerzett magának. A Genderless Nipples projektben mellbimbókról készült szuperközeli fotókat közölnek, melyekről így gyakorlatilag lehetetlen megmondani, hogy egy férfi vagy egy nő mellén kaptak-e helyet, ezért pedig nem is ütközhetnek össze az Instagram szigorú moderálási elveivel.

Az Instagram közismerten ki van hegyezve a női mellbimbók ellen, emiatt indult már egy #FreeTheNipple kampány is 2012-ben.

A Genderless Nipples projektet három New York-i diák, Evelyne Wyss, Morgan-Lee Wagne és Marco Russo kezdte el, akik ezzel a megközelítéssel szeretnék elérni, hogy az Instagram változtasson alapelvein.

Az Instagram egyszer már bele is zavarodott a projektbe, decemberben le is töröltek egy posztot, amin valójában egy férfi mellbimbója szerepelt.

A Guardian megkereste az Instagramot is, de válaszul csak a szabályzatukat küldték vissza, ami szerint a meztelenkedés tiltott náluk, még akkor is, ha művészi vagy kreatív célokat szolgál. Kivételt csak a masztektómia után készült fotók, illetve a szoptatást ábrázoló fényképek jelentenek, bár ezeket is csak komoly felháborodások után sikerült keresztülvinni a fotómegosztó oldal szabályzatán.

A projekt készítői állítólag átlagosan napi 90 fotót kapnak, szóval egy darabig még biztos frissülni fog oldal. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.