Világcsúcs a perverz reklámozásban: intenzív bőrregeneráló öko csigakrémet adott hajléktalanoknak egy magyar cég

ÉLET
2017 január 19., 14:35
comments 151

Borzasztó fontos, hogy az ember soha ne adja fel az igényességét. Ez a látszat ellenére nem anyagi kérdés. Indiában például a lenyomorultabb, zacskóból élő embernek is frissen nyírt, ápolt fekete haja van, mert ezt láthatólag fontosnak tartják. A jelek szerint ezt a nem forintosítható erkölcsi tartást szerette volna megerősíteni a magyar hajléktalanokban a Naturelle Kft., amikor az elkoptatott ruha, takaró vagy gyógyszer helyett "intenzív bőrregeneráló öko csigakrém mintákat" ajánlottak fel nekik a Rés Alaptvány Podmaniczky utcai menhelyén.

Vegyük észre, hogy hol itt a lényeg. Az ember, főleg ha napi túlélési gondjai vannak, hajlamos lejjebb adni, és a végén valami ócska, sorozatgyártott, farmon tenyésztett ipari brojlercsiga nyálát az arcára kenni. A Naturelle azonban megmutatja nekik, hogy ez a legdurvább hiba lenne. Aki ragaszkodik a biocsiganyálhoz, annak van visszaút a többségi társadalomba. Aki viszont hisz a csigakozmetika Benke Laci bácsijainak, az élete végig ipari csigával - ez a puhatestűek Vegetával beszórt margarinja! - kezelheti az arcbőrét a hajléktalanszállón.

Hogy senki se gondolja, hogy azért írok ilyeneket, mert túl sok bionyálat kentem magamra, idemásolom a cég köremailjét:

Szeretnénk a figyelmükbe ajánlani az alábbiakat, amelyről úgy gondoljuk hogy figyelemfelkeltő, érdekes lehet mások számára is.

Cégünk szokatlan, sokak számára meghökkentő ötlettel állt elő. Úgy gondoltuk hogy ugyan sokan visznek, ruhákat, takarókat, élelmiszert, esetleg talán még vitaminokat is a hajléktalanoknak, de a bőrükre nem igazán gondol senki sem, pedig nemcsak a szervezetüket, de az arcbőrüket is megviseli a fagy. Ezért intenzív bőrregeneráló öko csigakrém mintákat ajánlottunk fel számukra. Felkerestük a Rés Alapítvány Podmaniczky utcai menhelyét ahol személyesen adhattuk át a krémeket a hajléktalanoknak. Megindító volt látnunk hogy többeket is szinte meghatott hogy valaki ilyesmivel is gondol rájuk.

A levélhez két fotó is dukált, íme a hajléktalanok "szinte meghatott" reakciója az igényes csigaarckrémre:

Ha bármelyik érintett emaitt izgulna esetleg, innen üzenem, hogy csiganyákot olyan szabadalmazott technikával vonják ki, melynek során az állatnak semmi bántódása nem esik. A csigákat a franciországi Languedoc-Rossillon megye keleti részének optimális természeti körülményei között tenyésztik, táplálkozásukat kifejezetten a számukra biogazdálkodásban termesztett növényekkel oldják meg. Ezt persze nem én mondom, hanem egy prospektus.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.