Donald Trump letette az esküt

külföld
2017 január 20., 15:55
comments 341

Beiktatták az Egyesült Államok elnökének Donald J. Trumpot. A megválasztott elnök letette az esküt, és magyar idő szerint este hattól ő lett az Egyesült Államok elnöke.

link Forrás
photo_camera Drew Angerer/Getty Images/AFP
Photo by Alex Wong/Getty Images
photo_camera Photo by Alex Wong/Getty Images
AFP PHOTO / Mandel NGAN
photo_camera AFP PHOTO / Mandel NGAN

Az eskü után Trump hozzákezdett beszédéhez.

Nem egyszerű hatalomváltás ez. Nem csak az egyik kormányzat váltja a másikat, hanem a hatalom visszakerült Washingtonból a néphez.

– kezdett bele Trump. Az új elnök szerint eddig Washingtonnak jó volt, de a népnek rossz, ámde ez megváltozik most.

Nem az számít, hogy melyik párt irányítja Washingtont, hanem hogy a nép irányítja-e az országot, vagy sem,

mondta, majd magától idézett: az elfeledett férfiak és nők többé nem lesznek elfeledve.

Bejelentette, hogy ebben a pillanatban véget ér a bűnözés. Véget ér az is, hogy az USA külföldi cégeket és országokat segítene az amerikai cégek és saját határai helyett. Mostantól mindig

Amerika lesz az első,

külpolitikában, gazdaságpolitikában, mindehol Amerika lesz az első. Az Egyesült Államok újra nyerni fog. Vegyél amerikait, vegyél fel amerikait – folytatta, és arra utalt, hogy a (gazdasági) védelem, azaz protekcionizmus nagy gazdagságot fog hozni az USA-nak.

Programbeszédének következő részében megígérte, hogy felszámolják az iszlám szélsőségeseket.

Később visszatért ahhoz, hogy az amerikai népet soha többet nem fogják cserben hagyni. Azt is mondta, hogy véget ért az idő, amikor az amerikai nép csak olcsó beszédet kapott. Aztán befejezte beszédét kampányjelmondatával, miszerint az USA újra nagy lesz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.