Obamáék még egyszer felhívták Merkeléket

külföld
2017 január 20., 11:53
comments 35

Pénteken iktatják be Donald Trumpot, csütörtök volt Barack Obama utolsó napja amerikai elnökként. Nyolc éves elnöksége utolsó telefonbeszélgetését pedig Angela Merkellel folytatta.

Sőt, a Fehér Ház sajtóközleménye szerint valójában Obama és felesége, Michelle együtt hívták fel Merkelt és férjét, Joachim Sauert, akiktől nemcsak kollegiálisan, hanem barátilag is el akartak búcsúzni.

link Forrás

A közlemény szerint Obama megköszönte a német kanceállárnak, hogy erős, bátor és szilárd vezető volt. Obama és Merkel egyetértettkj abban, hogy az együttműködés Washington és Berlin, illetve Amerika és Európa közt kulcsfontosságú nemzetközi rend szempontjából, valamint azok az értékek védelmében, amelyek „olyan nagy mértékben hozzájárultak az emberiség fejlődéséhez világszerte”,

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.