Havat ettek a lavinával betemetett szállodába rekedt emberek

baleset
2017 január 22., 20:05
comments 81

Szerdán egy hatalmas lavina zúdult az olaszországi Rigopiano szállodára. Egy földrengés indította el az óriási hógörgeteget, és 120 ezer tonna hó zúdult a síelő turisták szállására. Ennyi hó 4000 teherautón férne el, és 100 kilométer/órás sebességgel zúdult rájuk a lavina.

Eddig 9 embert, köztük 4 gyereket mentettek ki élve a szálloda romjai és a rengeteg hó alól. Vasárnap egy holttestet emeltek ki, eddig 6 halálos áldozat került elő. További 23 embert még keresnek, és a mentőcsapat abban bízik, hogy találnak még életben maradottakat.

A Hotel Rigopiano romja (Fotó: Vigili del Fuoco / AFP)
photo_camera A Hotel Rigopiano romja (Fotó: Vigili del Fuoco / AFP)

Az egyik túlélő, egy 22 éves nő azt mondta, hogy a lavina érkezésekor hirtelen minden megremegett, aztán semmit sem láttak és semmit sem hallottak. Teljes sötétség borult rájuk, és teljes csend lett. A rengeteg hó szó szerint elvágta őket a külvilágtól.

A nő elvesztette az időérzékét a hó alatt töltött 58 óra alatt. A vőlegénye tartotta benne a lelket. Azt mondta, hogy a gyerekek, akik a közelben voltak, mind nagyon jól viselkedtek végig, és vele ellentétben nem is sírtak.

Semmilyen ennivalójuk nem volt, havat ettek, így nem haltak szomjan. (BBC, Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.