Donald Trump safe space-ében a hazugságot "alternatív ténynek" kell hívni

káosz
2017 január 23., 05:50
comments 255

Alternatív tények.

A posztvalóság korszakának új kulcskifejezése született meg a hétvégén Donald Trump stábjának köszönhetően. A nyelvemlék előzménye: miután heves oda-vissza twittelés alakult ki azzal kapcsolatban, hogy Donald Trump beiktatásán jóval kevesebb ember volt, mint Barack Obamáén, az új amerikai kormányzati kommunikáció magához ragadta kezdeményezést a valóság formálásában.

Sean Spicer szóvivő első sajtótájékoztatóján odáig ment, hogy kijelentette, "ez volt valaha a legnagyobb tömeg egy beiktatáson, pont".

Majd nem volt hajlandó kérdésekre válaszolni.

link Forrás

A valósággal teljesen nyilvánvalóan szembemenő kinyilatkoztatás már önmagában is arany betűkkel vonult volna be a politikusi hazugságok nagy könyvébe, de jött a stáb egy másik tagja, és ellopta a show-t azzal, hogy még ideológiát is rakott mögé.

Kellyanne Conway, Trump kampánymenedzsere és tanácsadója az NBC Meet the Press című műsorában azt mondta, Spicer

alternatív tényeket

közölt.

link Forrás

Donald Trump érzékeny lelkű világában tehát nem szabad a politkusat megbántani azzal, hogy hazugságnak nevezzük a hazugságot, a politikailag korrekt kifejezés az

alternatív tény.

Timothy Snyder történész egyik tanácsa a húszból a Trump-rendszerben élőknek egyébként épp ez volt:

"Higgy az igazságban. Ha elengeded a tényeket, akkor elengeded a szabadságot. Ha semmi sem igaz, akkor senki sem kritizálhatja a hatalmat, mert nincs semmi alapja. Ha semmi sem igaz, akkor minden csak látszat."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.