Barátnőjével utazott legtöbbször hivatalos útra Matolcsy György

ÉLET
2017 január 26., 17:58
comments 317
Matolcsy György, a MNB elnöke előadást tart a Közgazdász vándorgyűlésen Kecskeméten (Fotó: Ujvári Sándor / MTI)
photo_camera Matolcsy György, a MNB elnöke előadást tart a Közgazdász vándorgyűlésen Kecskeméten (Fotó: Ujvári Sándor / MTI)

2013 márciusa óta vezeti a jegybankot Matolcsy György, azóta összesen 36 külföldi úton vett részt, ezek az utak összesen 75 millió forintba kerültek a magyar adófizetőknek. Az RTL Klub csütörtöki híradója szerint 

Matolcsy négy év alatt legtöbbször Vajda Zitát, azaz barátnőjét választotta útitársául, vele kilencszer keltek útra kettesben, közös utazásaik 10 millió forintba kerültek az államnak. 

Párizs, London, Dublin, Isztambul, Bázel, Frankfurt voltak az úticélok, és jártak közösen Washingtonban is, igaz akkor velük tartott Balog Ádám jegybanki alelnök. Baloggal - akkori legközelebbi munkatársáról és fegyverhordozójáról van szó, akiből azóta MKB-vezérigazgatót csinált - csak 7-szer utazott közösen a jegybankelnök. 

Matolcsy a 36 alkalomból 8-szor utazott csak egyedül, az esetek többségében volt útitársa, de senki sem tartott annyiszor vele, mint Vajda Zita, aki a Figyelőnek maga ismerte el még 2016 szeptemberében, hogy "összetartoznak" Matolcsyval. A jegybank kommunikációs osztálya azt reagálta az RTL-nek, hogy Vajda

nemzetközi pénzügyi titkári pozíciója miatt volt ilyen sűrűn kísérője Matolcsynak.   

Vajda Zitának, aki egyébként jógaoktató, jutott munka a Matolcsy vezette Nemzetgazdasági Minisztériumban, később a Nemzeti Bankban és a jegybanki alapítványok egyikében is. 2013-ban került a jegybankba, ahol pénzügyi titkárként már 1 millió forint felett keresett. (RTL Klub)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.