Leszedik a Real Madrid címeréről a keresztet, hogy ne sértsék meg vele az arab ügyfeleket

sport
2017 január 26., 06:51
comments 244

Nem akarja megsérteni arab ügyfeleinek kulturális érzékenységét, ezért eltávolítja a keresztet a Real Madrid címeréből a Marka nevű csoport, ami az Öböl-térség országaiban, Szaúd-Arábiában, az Egyesült Arab Emírségekben, Bahrainben, Katarban, Kuvaitban és Ománban terjeszti a népszerű spanyol futballklub nevével és logójával reklámozott termékeket. 

„Óvatosaknak kell lennünk az olyan régiókban, ahol érzékenyek a keresztet ábrázoló termékekre ”

– indokolta a döntést a Reutersnek Khaled al-Mheiri, a Marka alelnöke. 

Nem ez az első eset, hogy a Real Madrid címeréből eltüntetik a keresztet: 2014-ben az Abu-Dzabi Nemzeti Banknak nem tetszett, azért szedték le a Real címeréből. 

A kereszt 1920-ban jelent meg a klub címerében, 1931-ben eltűnt, majd 1941-ben visszatért, és azóta is ott van. Már ahol. 

És hogy teljes legyen a kép: a nagy Real-rivális, a Barcelona címere hasonló okokból egyes arab országokban, köztük Szaúd-Arábiában már egy évtizede a Szent György-kereszt nélkül fut:


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.