Lakást, fuvart és jogi segítséget is felajánlottak a leukémiás kislányuk kezelése miatt a szmogriadó szabályait megsértő családnak

ÉLET
2017 január 27., 11:42
comments 176

Megható volt az olvasóközönség reakciója a 444 két cikkére, amiket a négyéves kislányukat kemoterápiás kezelésre hozó család autójának rendőri megbüntetéséről írtunk.

Ez volt az első cikk:

link Forrás

Ez pedig a második:

link Forrás

Először egy csapat mentős jelentkezett azzal, hogy mivel pontosan tudják, mivel jár egy rákos kisgyerek kezelése és hogy a szüleinek nem volt más lehetősége, mint a család elavult, szennyező autójával kezelésre szállítani, összedobják a büntetés összegét nekik. Őket már összekötöttem az érintettekkel, ma is egyeztettünk, a segítséget hétfőn átutalják.

Közben azonban érkezni kezdtek az egyéb felajánlások is. Egy ügyvéd ingyenes jogi segítséget ajánlott fel a családnak a fellebbezéshez. Volt, aki az autóját kínálta fel. Egy olvasó pedig a lakását, ha a családnak pihenő - vagy alvóhely kellene a következő kezelések alkalmával. Renegetegen akadtak - főleg magánemberek, de akadt közöttük alapítvány is - akik szeretnének valamennyi pénzzel segíteni. Ezeket a felajánlásokat - ezúton is üzennem az összes levélírónak -  mind eljuttattam a család képviselőjéhez, mert igazából csak ők tudják, mire van szükségük és melyik fajta felajánlás igazán hasznos.

Mindenkinek köszönjük szépen!

Update:

Több visszajelzés alapján kiderült, hogy egy dologban tévedtem: a vonatkozó fővárosi rendelet csak 2016. márciusáig mentette fel az orvosi kezelésre érkező autósokat a szmogriadó korlátozásai alól, a módosítása után ez a rész kikerült a jogszabályból. Sajnos én is és a megkérdezett jogász is rossz verziót néztünk. A család ettől még pont ugyanúgy nem tudott mást tenni, és a rendőr ugyanúgy eltekinthetett volna a büntetéstől, de a tévedés az tévedés.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.