Az MSZP megelőzte a Jobbikot

POLITIKA
2017 január 29., 12:39
comments 362

A Publicus Intézetnek a Vasárnapi Hírek megbízásából készített felmérése szerint a Magyar Szocialista Párt támogatottsága ebben a ciklusban most először növekedett a Jobbik szintje fölé, igaz, ez az eredmény még így is a hibahatár körül van, ha a teljes lakosságra vetítve nézzük.

A felmérés szerint az elmúlt egy hónapban a Fidesz támogatottsága nem változott és maradt 25 százalékon. Az MSZP tábora egy százalékpontot növekedve 13 százalékon, míg a Jobbik tábora egy százalékpontot csökkenve, 10 százalékon áll.

A múlt havi csökkenés után a Fidesz támogatottsága befagyott, valószínűleg még pár hónapot várni kell, mire kiderül, hogy merre mozdítják a párt támogatottságát az új agymenések, például a civilek ellen indított hadjárat. A baloldalon hamarosan megindul a készülődés a 2018-as kampányra, és a vezetőkiválasztási folyamat, ezek pedig pártok felé fordították a szavazókat. Az MSZP és a DK is 1-1 százalékpontot növekedett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.