Netanyahu, a másik falépítő szerint Trump nagyon helyesen teszi, hogy falat húz a mexikói határon

külföld
2017 január 29., 13:40
comments 185
Benjamin Netanyahu. Fotó: AFP / AP AND POOL / Dan Balility
photo_camera Benjamin Netanyahu. Fotó: AFP / AP AND POOL / Dan Balility

"Trump elnök úrnak igaza van. Én is falat építettem Izrael déli határán, és ez megállította az illegális bevándorlást. Nagy eredmény, nagy ötlet" 

- üzente Benjamin Netanyahu, természetesen a Twitteren a republikánus elnöknek, hogy jó úton jár. Még Trump tőmondatait is magáévá tette, "Great success. Great idea", és egy amerikai zászlócskával is kedveskedett az elnöknek. Trump köszönte szépen, ment is a retweet.

link Forrás

Izrael három éve emelt kerítést a Sínai-félsziget egyiptomi oldalán, hogy útját állja az Afrikából - Szudánból, és Eritreából - érkező menekülteknek. 2015 nyarán aztán kerítést emelt a jordán határon is. 

Épp vasárnap reggel raktunk ki egy cikket a betegeskedő Arthur J. Finkelsteinről, republikánus párti tanácsadóról akinek két ügyfele, Orbán Viktor és Netanyahu egymás után döntöttek úgy, hogy határzár építésével állják útját a bevándorlóknak. Nem lenne nagyon meglepő, ha hamarosan a magyar kormányfő is üdvözölné az amerikai elnök ötletét.

Trump csütörtökön a Fox News kérdésére hívta fel a figyelmet az izraeli példára. "Kérdezzék meg Izraelt. Náluk is katasztrófa volt a bevándorlás, falat építettek, és 99,9 százalékát megállították az áradatnak." Nem világos persze, hogy melyik falra gondolt az amerikai elnök, mert a fentieken kívül az országot Libanon és Szíria irányában is határzár védi. 

Az amerikai elnök szerdán elrendelte a fal építését, és már megy az üzengetés Mexikó felé, mert Trump a számlát is átküldené a határon túlra. (Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.