A hétvégén megbolondult Amerika: az elnök úgy twitelt, mint egy dilis ovis, miközben az ország ellene tüntetett

külföld
2017 január 30., 06:55
comments 203

Ezen a hétvégén megtapasztalhatta Amerika és a világ, hogy milyen az, amikor tényleg elnökké tesznek egy néha vicces, de alapvetően egy hat-nyolcéves gyerek szintjén álló trollt. 

Miután Trump elnök egyik első rendeletével kitiltott minden menekültet Amerikából és külön megtiltotta, hogy hét muszlim ország állampolgárai beléphessenek az országba, a hétvégén országos tiltakozás bontakozott ki. A felháborodás általános volt, abban messze nemcsak Trump nyilvánvaló ellenfelei - demokraták, balosok, kisebbségiek - vettek részt. Hogy milyen erejű a megdöbbenés Trump holdkóros rendelkezése miatt, jól mutatja, hogy a Los Angelesi rendőrfőnök azt nyilatkozta, a rendőrei nem fognak engedelmeskedni Trump elnöki utasításának és nem fognak bevándorlókra vadászni.

A republikánus párt legnagyobb támogatói, az amerikai baloldalon valóságos ördögökként ábrázolt libertárus-konzervatív, milliárdos Koch testvérek alapítványa kemény hangon ítélte el Trump elnöki rendeletét. 

"Úgy hisszük, hogy úgy is megőrizhetjük az amerikaiak biztonságát, hogy nem tiltunk ki embereket, akik azért akarnak idejönni, hogy hozzátegyenek a dolgokhoz és jobb életet biztosítsanak a családjuknak. Az utazási tilalom rossz megközelítés és valószínűleg a kívánttal ellentétes hatást fog kelteni" 

- nyilatkozta Brian Hooks, a Charles Koch Alapítvány elnöke. 

Mindeközben szerte Amerikában spontán, többezres tüntetések robbantak reptereken

link Forrás

és városközpontokban.

link Forrás

Mindeközben mit tett Donald Trump elnök? Mi mást, mint eddig: gyermeteg hangon megfogalmazott, vérig sértett twitekben piszálta a vele szerinte rosszul bánó médiát.

Klasszikus trollmódszerrel éppen ő álhírgyártózta le a New York Timest, amiért a lap nem tartotta esélyesnek az előválasztáson:

link Forrás

Kétrészes! twitet szentelt annak, hogy mennyire BECSTELEN, ÍGY, CSUPA NAGYBETŰVEL a NYT és a Washington Post:

link Forrás
link Forrás

Hogy a témára mániákusan visszatérjen vasárnap is, újabb nagybetűs álhíreszéssel:

link Forrás

Hogy végül azzal kritizáljon két, őt kritizáló szenátort, hogy azok bevándorlási kérdésekben "gyengék"

link Forrás

hogy a totális aránytévesztés jegyében a tényt, hogy valaki az ő rendelkezését kritizálta, a III. világháború kirobbantásával érezze azonos súlyúnak:

link Forrás

Ha pedig filmen is megörökíthető képet keresünk Amerika hétvégéjéről, Trump arról is gondoskodott: 


miközben a ezrek tüntettek a Fehér Ház előtt, ő Szenillát, a rajzfilmhalat nézte a vetítőteremben.

link Forrás



Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.