Az orosz Sputnik News eltüntette a bizarr '56-os cikket az oldaláról

külföld
2017 január 30., 20:13
comments 55

Hétfő reggel írtunk arról, hogy az orosz állami Sputnik Newson megjelent posztban 1956 szovjet kezeléséből vezették le, miért kell lojális orosz újságírókat küldeni Amerikába, hogy képviseljék az orosz érdekeket. 

link Forrás

A hivatkozott cikk akkor már napok óta fent volt a Sputnik News oldalán, hétvégén még a Twitteren is felkapták az oroszügyi tudósítók, mert ez még őket is meglepte.

Hétfőn napközben viszont a cikk elérhetetlenné vált a Sputnik oldalán, nyom nélkül eltűnt. A Google megőrizte a cikket, ezen a linken továbbra is el lehet olvasni.

Kerestük a Sputnik Newst, de nem válaszoltak kérdésünkre, hogy mi történt a cikkel. A másik nemzetközi orosz állami csatornának, az RT-nek közben Szijjártó Péter adott baráti interjút.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.