Most már van külügyminisztere Trumpnak, de az oktatási miniszterét leszavazhatják

külföld
2017 február 01., 21:44
comments 40

Putyin kitüntetettjét, Rex Tillerson volt olajipari főembert megszavazta az amerikai szenátus, így Trump már be is iktatta kormányába az új külügyminisztert. Érdekes módon négy demokrata szenátor megszavazta Tillersont, akit főleg azért támadtak, mert nem képviselt túl kritikus irányt Oroszországgal szemben.

Rex Tillerson és Vlagyimir Putyin 2011-ben. AFP PHOTO / RIA NOVOSTI / ALEXEY DRUZHININ
photo_camera Rex Tillerson és Vlagyimir Putyin 2011-ben. AFP PHOTO / RIA NOVOSTI / ALEXEY DRUZHININ

Átment Trump két további, sokat kritizált jelöltje is a szenátusi szavazás előszobájának számító bizottsági meghallgatásokon: a bennfentesnek tűnő részvényügyleteivel támadott egészségügyminiszter-jelölt, Tom Price és a volt a Goldman Sachos, majd banktulajdonos pénzügyminiszter-jelölt Steve Mnuchin. A demokraták obstrukcióval késleltették volna ezt, de republikánusok felfüggesztették a bizottsági szabályokat, és továbbküldték a jelölteket a szenátusi szavazásra.

Gondban viszont hozzá nem értése miatt bajba keveredett oktatási miniszterjelölt, Betsy DeVos. Szerdán két republikánus szenátor is jelezte, hogy ellene fognak szavazni, így most már elég nagy az esélye, hogy nem fogják jóváhagyni a jelölését: a mostani helyzet szerint 50-50 az állás. (New York Times, Financial Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.