Na, kinek az utcáját takarították le, miközben jégben-latyakban állt Budapest?

Tbg
Budapest
2017 február 01., 19:13
comments 360

Nemcsak a 444 munkatársainak tűnt fel, hogy valakik teljesen elfelejtettek Budapesten takarítani. 

Hiába szóltak az időjárásjelentők jó előre, hogy lesz itt minden mint a búcsúban: hó, ónos eső, havas eső, jégdara, latyak és tsai. 

link Forrás

A 444 délután hirdette meg latyakkutató játékát, és 

érkeztek is szép számmal az olvasói beszámolók a főváros több pontjáról.

Buda

Február 1-én például nem tudott kinyitni a Budapesti Német Iskola, az iskola utcája, a György Aladár utca ugyanis járhatatlanná vált, számolt be olvasónk, Vera.

Érdekesség, hogy a közelben lakik Orbán Viktor miniszterelnök a Cinege utcában, Vera pedig nem volt rest, és megnézte, mi a helyzet arrafelé. Majd feltette a kérdést:

„Vajon melyik utcában lakik Orbán?”

photo_camera Bal oldalt a Cinege utca, jobbra a György Aladár. A képek február elsején délután kettő körül készültek.

Zugló

Az egyik legmeghatóbb történetet Zsolt hozta Zuglóból. Zsolt nem február 1-jei, hanem január 19-ei sztorit osztott meg velünk, ekkor ugyanis eltaknyolt a Stefánia úton, és olyan jól sikerült az esés, hogy mentő vitte el.

Ez még persze nem lenne sztori február elsején, de barátai azzal szórakoztatták az elmúlt időszakban, hogy fotókat küldtek a helyszínről, ahol eltaknyolt, és hát a jeges hó végig ott maradt:

„A bokám eltört, izom elszakadt...lábamban 8 db csavar és némi lemez... még 5 hét fekvőgipsz. A leginkább vérlázító, hogy ismerőseim napokon át küldtek fotókat a járdáról amin pusztán annyi változott, hogy én nem fetrengtem rajta a fájdalomtól, valamint cserélődtek a parkoló autók :)”

Balázs szintén Zuglóból írt és fotózott:

„Róna-Szugló utcai trolimegálló. A képen látható friss dzsuvaréteg alatt masszív jégréteg rejtőzik, mely kb. másfél hetes élete során BKV alkalmazottat nem látott. ”

Orczy tér (VIII., IX. kerület)

A helyzet az első hó óta változatlan olvasónk szerint:

„Az Orczy tér viszonylag forgalmas megállója amióta megmaradt az első hó,konzerválódott. Na nem,nem hófehér,csak latyakos ha nem,akkor jeges. A mostani ónos eső pedig mindezt megkoronázta.”

photo_camera Villamosmegálló, járda a jég alatt.

Rákospalota, köztemető

József a rákospalotai köztemetőnél járt, vagy hát inkább botorkált. A buszmegállót minimum takarítani kellett volna, és hát a köztemető is közintézmény:

Budafok, MÁV-állomás

Oké, a vasút nem annyira veszélyes üzem, mint mondjuk a villamos, sőt, lehet hogy a peront szándékosan jégen tartják, hogy megőrizze frissességét. Virág nem annyira örült ennek mégsem:

„Néhány fotó a hazaútról. Elfogadhatatlan. A vasúti peron életveszély. Nincs mibe kapaszkodni, nincs szórás, de semmi. Nincs gazdája ennek a feladatnak.”

A Városháza tér környékét sem sikerült az elmúlt hetekben, napokban fellapátolni, vagy legalább síkosságmentesíteni:

Újpest :(

Én aztán ott drukkolok Újpestnek, ahol csak tudok, hiszen rákospalotaiként ez szülői kötlességem (A Duna-parti városrésznek annak idején Rákospalota adott városalapítási jogot.)

Így viszont félek, hogy, mások nem fogják érteni, mi a jó az észak-pesti kerületben. Gy számolt be a helyzetről:

„Újpesten is dettó ugyanez a helyzet, a t. Önkormányzat magasról tesz a kötelezettségére. A piac környéki utcákban évek óta nem jár utcaseprő. Az önkormányzat által használt telek járdáját jelzés ellenére sem sikossagmentesitik (...) Mindenki szarik mindenkire, ha valami nem tetszik akkor jobb ha befogod, mert a végén úgyis te szívod meg.”

IX. kerület, Kálvin tér, Ráday utca

Bemondásra kell elhinnünk, mert Gergely nem küldött fotót:

„itt a ráday utcában senki nem takarít semmit, egy okádék minden a kálvinon is, bármerre megyek sehol senki aki takarítana”

VII. kerület

De a VII. kerületben sem jobb a helyzet, Márton írta és fotózta meg február 1-jei élményadagját (a vesszők hiányáért elnézést kérünk!):

„Konkretan a korut es a vilamosmegallok sincsenek letakaritva”

Kaszásdűlő, HÉV-megálló

Hiába, magyar ember nem fél a vasúttól a jég hátán sem, legyen az akár elővárosi és zöld. Átadom a szót Balázsnak:

„Du 3 óra Budapest 3 . Kerület Kaszásdulő HÉV-megállónál , Aquincum sem különb,visszafelé 4 kor ugyanez fogadott miután majdnem a szerelvény alá csusztam gondoltam rögzítem, maximálisan elfogadhatatlannak tartom ezt az állapotot és mélységesen felháborít és elszomorít !”

---

Ön is tapasztalt hasonlót a kerületi, fővárosi fenntartású köztereületeken? Hetek/napok óta jeges a lépcső, a megálló, a közintézmény előtti járda? Vagy éppen ellenkezőleg, minden szép és hó?

Küldjön fotót, leírást a megirom@444.hu-ra, igyekszünk rájönni, hova tűntek az utcaseprők és a hólapátok Budapestről!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.