Hódmezővásárhely vezetése határozatban szólít fel a Heineken bojkottjára

POLITIKA
2017 február 03., 12:29
comments 371

A hódmezővásárhelyi önkormányzat pénteken hivatalos határozatott hozott arról, hogy azt javasolják, ne vegyen senki sem Heinekent.

A holland sörgyár elleni bojkottot támogatja a város országgyűlési képviselője, egyben a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János is. 

Korábban már a Jobbik is bojkottra szólított fel.

Az Igazi Csíki Sör nevű márka gyártóját a Heineken védjegybitorlás miatt beperelte, és a marosvásárhelyi bíróság a holland cégnek adott igazat. Az Igazi Csíki Sört gyártó cég azt állítja, hogy az elfogult román igazságszolgáltatás és a holland multi a székelyek jogait, identitásuk megélését akarja korlátozni. A Heineken szerint a márkanevet ők találták ki.

Van azonban olyan erdélyi vélemény is, hogy az egész balhé csak egy marketingkampány a Csíki Sört gyártó cég részéről, mert a bírósági ítélet korántsem olyan drasztikus, mint ahogy a helyzetet beállítják, és még azt is felvetik, hogy az Igazi CSíki Sört gyártó cég is félig holland tulajdonban van. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.