Váratlanul kirakta a kormány az egész 4-es metrós OLAF-jelentést

POLITIKA
2017 február 03., 11:22
comments 151

Egyszer csak megjelent a kormány honlapján a négyes metróról szóló OLAF-jelentés (pdf), amit korábban annak ellenére nem akart a nyilvánosság elé tárni a kormány, hogy remek lehetőséget ad a 2010 előtti politikai felállás piszkos ügyeinek emlegetésére. Ehelyett inkább a frissen a kormánysajtó részévé vált Figyelőben jelent meg egy anyag, ami szigorúan a 2010 előtti problémákra koncentrált. Pedig az OLAF már jelezte egy hivatalos válaszban, hogy a visszásságok nem szűntek meg a 2010-es kormányváltással.

A jelentés alapján az ügyészség már korábban jelezte, hogy nyomozást indít, de azt siettek előre leszögezni, hogy közszereplő vagy politikus nem került a látótérbe. A jelentés egyébként az 1,7 milliárd euróból felépült négyes metró beruházásról szól, és arra jutott, hogy 300 millió eurót, tehát mintegy 93 milliárd forintot vissza kell fizetni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.