Blöff a nyíregyházi Legoland

gazdaság
2017 február 28., 16:42

Múlt hét csütörtökön dobta be Nyíregyháza polgármestere, hogy 

Berlin, Oberhausen, Isztambul és Manchester után Nyíregyházán is épül egy Legoland Discovery Center. 2020-ra, 9,5 milliárd forintból.

link Forrás

A Privátbankár.hu rákérdezett a Lego Discovery Centerek franchise-tulajdonosánál, a Merlin Entertainment-nél a beruházásra és meglepő választ kaptak.

"Merlin Entertainments currently has no plans on opening a LEGOLAND Discovery Centre in Nyíregyháza,"

válaszolta a cég, pedig engedélyük nélkül biztosan nem épülhet Legoland a Föld nevű bolygón. A lap a cég válaszával megkereste Nyíregyháza önkormányzatát, hogy akkor, hogy is van ez. És szintén meglepő választ kaptak:

"...a Kormány támogatta azt az elképzelését is a városnak, hogy egy egyedülálló a tágabb térségben is nagy vonzásképességű attrakciót hozzon létre így 9,5 milliárdos keretet biztosít arra, hogy komoly tárgyalópartnerként kereshessük meg azt a nemzetközi vállalatcsoportot, amely az építkezéshez és üzemeltetéshez szükséges jogokat birtokolja."

Tehát szó sincs Legoland építésről, és megállapodásról, csak egy zsák pénzről, amivel lehet kilincselni. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.