Kihagyta a képviselő-testületi ülést a lemondott KDNP-s alpolgármester Körmenden

POLITIKA
2017 február 28., 20:50

Nem jelent a körmendi képviselő-testület szokásos havi ülésén a város korábbi alpolgármestere, a KDNP-s Szabó Ferenc. A hónap elején lemondott politikusnak állítólag évek óta viszonya volt 

egy korábbi általános iskolás tanítványával, aki most 15 éves.

Az ügy miatt lemondott tisztségéről Szabó, de képviselői mandátumát megtartotta. A nyugat.hu beszámolója szerint a keddi képviselő-testületi ülést nagy érdeklődés övezte, a helyi sajtó abban bízott, hogy Szabó Ferenc beszámol az őt ért vádakról, amik miatt rendőrségi nyomozás is folyamatban van. 

A lap szerint a fideszes Bebes István polgármester nem indokolta a képviselő távollétét, 

pedig az ülésről való távolmaradás okait a képviselők többsége előre közli a polgármesterrel. 

Szabónak előbb-utóbb muszáj lesz megjelennie az üléseken, különben elveszítheti mandátumát. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.