Tíz év börtönt kaphat a kaliforniai fiatal, aki átmászott a Fehér Ház kerítésén

külföld
2017 március 12., 13:14
A Fehér Ház, mókussal a kép előterében. AFP PHOTO / Daniel SLIM
photo_camera A Fehér Ház, mókussal a kép előterében. AFP PHOTO / Daniel SLIM

Behatolót fogtak az elnöki testőrség tagjai péntek éjjel a Fehér Ház kertjében. A gyanúsított helyi idő szerint péntek éjjel 23:38-kor mászott be a déli kertbe, ahol egyenruhás rendfenntartók tartóztatták fel.

A férfit, a 26 éves kaliforniai Jonathan Trant már hétfőn bíróság elé állíthatják, jelenleg előzetes letartóztatásban van, ahonnan a bíróság döntése alapján óvadék ellenében sem szabadulhat.

Trant az elzárt területre behatolás mellett azzal is gyanúsítják, hogy mindeközben "veszélyes fegyver" is volt nála. Ez utóbbi a bírósági dokumentumok alapján két gázspray volt, amit a táskájában hordott. Emiatt viszont

akár tíz év börtönre is ítélhetik.

A bírósági dokumentumok alapján Tran azt állította, hogy az elnök barátja, és megbeszélt találkozójuk van. A táskájában a gázspray-k mellett egy amerikai útlevelet, egy számítógépet és Trump egyik könyvét találták. Nála volt egy levél is, amit ő maga írt Trumpnak, és amiben azt állította, hogy releváns értesülései vannak az orosz hackerekről.

Az elnöki testőrség tájékoztatása szerint Trannek nincs priusza. (Via Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.