Már a rendőrség is nyomoz a túrricsei polgármester jegyrendszere ügyében

bűnügy
2017 május 09., 17:02

A RTL Klub kedd esti Híradója számolt be arról, hogy magánokirat hamisítás miatt nyomoz a rendőrség a túrricsei jegyrendszer ügyében. A HírTV mutatta be először, hogy a hétszáz lelkes település polgármestere nem készpénzzel fizetett a közmunkásoknak, hanem 

olyan utalvánnyal, amit az ő boltjában lehetett levásárolni.

A helyiek szerint Garda Endre 2015-ben vezette be a sajátos jegyrendszert, amiről az RTL stábja szerette volna megkérdezni a településvezetőt, de a megkeresésekre nem reagált. Garda hétfőn egy helyi lapnak azt mondta, hogy napokon belül közleményt ad ki az ügyben. 

A RTL tudósítása szerint Garda Endre saját tőke nélkül, pályázati pénzből nyitotta a "szövetkezeti szociális boltot", amiben a kiosztott jegyekkel dupla áron lehetett vásárolni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.