Nevezd a filmed az 5. SZAFT-ra!

Ajánló
2017 május 31., 10:15

Szeretsz animációs filmeket készíteni? Műkedvelő amatőr vagy? Mutasd meg tudásod a szakmának és a közönségnek az 5. Szabad Animációs Filmkészítők Találkozóján!

Idén ötödik alkalommal várjuk az ország független, professzionális háttér nélkül dolgozó, underground, azaz szabad animációs filmkészítők munkáit a SZAFT-ra, melyre az alábbi kategóriákban lehet jelentkezni:

  • workshopon készült filmek
  • középfokú animációs képzésen résztvevők (műhely)munkái
  • amatőr filmkészítők munkáiSem tartalmi, sem időbeli korlát nincs.

A Kecskeméti Animációs Filmfesztivál és a Helpi Ifjúsági Iroda és Fejlesztő Műhely közös szervezésében megvalósuló mustrára június 11-ig lehet filmeket nevezni.

Sem tartalmi, sem időbeli megkötés nincs. Bárki a fenti kategóriákból nevezheti bármilyen technikával készült animációs alkotását. Azonban vallási, nemi és etnikai megkülönböztetésre, illetve erőszakos cselekedetre buzdító filmet a rendezvényen nem vetítenek.

A nevezett alkotásokat háromtagú szakmai zsűri bírálja, az általuk legjobbnak ítélt három film díjazásban részesül:

  1. díj: 100.000 Ft
  2. díj: 75.000 Ft
  3. díj: 50.000 Ft

Különdíj: részvétel a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) animációs felvételi előkészítőjén

A fesztivál szakmai támogatója a Daazo.com rövidfilmes portál, ahol a filmnevezés is zajlik. A regisztrációhoz ezen az oldalon töltheted fel a filmed, a feltöltésnél add meg a munkád adatait (stáblista, szinopszis, készítés ideje), majd küldd el a linket a neveddel együtt a szaftfesztival@gmail.com email címre!

Az 5. SZAFT időpontja: 2017. június 22-24.

Helyszíne: Hírös Város Turisztikai Központ, Kecskemét

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.