60 perces meccsek jöhetnek a fociban

foci
2017 június 18., 15:54

A nemzetközi labdarúgás szabályainak megalkotásával illetve módosításvál megbízott testület, az IFAB (International Football Association Board) legfrissebb tervezete szerint hajmeresztő újítások jöhetnek a fociban. 

A Guardian által szemlézett szöveg szerint a szabályalkotókat leginkább az zavarja, hogy sokat áll, nem elég folyamatos a játék, az időhúzás szerves része lett a sportnak, ezért azt tervezik, hogy a legtöbb labdajátékhoz hasonlóan bevezetik a játékmegszakításokkal járó óramegállítást. Azt matekozták ki, hogy egy 90 perces meccsen átlagosan 60 percig van játékban a labda, így átállnának 30 perces félidőkre.  

Az IBAF-nál azt gondolják, a szurkolókat zavarják a játékmegszakítások, fel kell gyorsítani a játékot. Ezt szolgálnák az olyan finomságok is, mint például hogy a szabadrúgást nem kell feltétlenül társhoz passzolni, egyből lehet vezetni is a labdát. Nehéz elképzelni, hogy ebből a közeljövőben valóság is legyen.  

Az elrugaszkodottabb  példák mellett vannak azért életszerűbb változtatások is tervben. Szintén a játék pörgetését szolgálja a jelenleg zajló Konföderációs Kupán próbálgatott drákó szigor. Egy másik új lehetőség szerint csak a csapatkapitányok kommunikálhatnának a játékvezetővel, és hamarosan módosíthatják a tizenegyespárbajok menetrendjét is. Nem felváltva lőnék a büntetőket a játékosok, hanem az első után kettesével, így nem lenne mindig a másodikként rugókon a nagyobb teher. (NS via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.