Tíz év börtönt kapott egy vietnami blogger, mert az állam túl pesszimistának tartotta a posztjait

külföld
2017 július 05., 06:55

Államellenes propaganda miatt a múlt héten 10 év börtönre ítéltek egy vietnami bloggert, mert a hatóságok túl pesszimistának, egyoldalúnak találták a Facebookon megjelent posztjait, amelyek akár közfelháborodást is okozhatnak, valamint sérthetik az emberek államba vetett hitét.

Nguyen Ngoc Nhu Quynh a bíróság előtt június 29-én
photo_camera Nguyen Ngoc Nhu Quynh a bíróság előtt Fotó: STR / AFP

Nguyen Ngoc Nhu Quynh anyagomba néven gyakran írt a halpusztulásról, a kínai beavatkozásról, a Dél-kínai-tengeren és a vietnami rendőrség túlkapásairól.

Nguyen azt állítja, azért írt, hogy egy jobb országot hagyhasson a gyerekeire. A bloggert korábban már többször előállították, egy alkalommal pedig 66 dollárnak megfelelő bírságot kapott egy Facebook-poszt miatt. (Quartz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.