Giró-Szász András visszavonult, ismét eladta a cégét

politika
2017 augusztus 11., 03:05

Ismét eladta az elemző és tanácsadó cégét, a Strategopolis Kft.-t Gíró-Szász András, tudta meg a Magyar Nemzet. Emlékezetes: 2014-ben, mikor kinevezték a Miniszterelnökség kormányzati kommunikációért felelős államtitkárává, már eladta egyszer tulajdonrészét Gíró-Szász, amit aztán 2015 októberi távozása után ismét a nevére vett. A kormányzati több százmilliós megrendelésekkel kitömött céget Mechler Márk ügyvéd vette meg, akinek irodája dolgozik a Földművelésügyi Minisztériumnak, illetve tagja annak a konzorciumnak, ami közel ötmilliárd forintért kapott megbízást az állami tulajdonú Nemzeti Kataszteri Program Nonprofit Kft.-től. 

Gíró-Száz az eladás okait nem árulta el a Magyar Nemzetnek, de nem tagadta egyértelműen, hogy ismét kormányzati szerepvállalás áll a tranzakció mögött. Visszavonult, mondta, majd hozzátette, hogy jövőbeli terveiről sem szeretne beszélni, ugyanis ma már nem számít közszereplőnek. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.