Imádják a gyerekek a feladatokkal teli listát, amit egy magyar tanárnő adott fel a nyári szünetre

iskola
2017 augusztus 14., 11:53

A tardosi Fekete István Általános Iskola egyik osztályfőnökének, Hédi Katalinnak megtetszettek az olyan interneten terjedő listák, mint például az olasz tanáré, aki unalmas kötelező olvasmányok helyett a gyerekeknek ilyen különleges feladatokat adott fel a nyárra:

  • "1. Egy reggel sétálj el a tengerpartra teljesen egyedül! Nézd, ahogy a napfény tükröződik a vízen, és gondolj azokra a dolgokra, amiket a legjobban szeretsz az életedben, légy boldog.
  • 13. Nézz filmeket szívszorító párbeszédekkel! (Ha lehet, akkor angolul), hogy javítsd a nyelvi tudásod és képességed az álmodásra. Ne érjen véget a film az utolsó képkockával, éld át újra, amikor éled és tapasztalod a nyaradat."

Hédi Katalin listáján a következő dolgok szerepelnek:

photo_camera Fotó: Kemma

Ezeket a listákat látva mi, felnőttek visszanyerjük a hitünket az emberiségben, de vajon a gyerekek is szeretik őket? Hédi Katalin szerint igen. Ő a listát tanévzáró után, az osztályának rendezett kerti partin adta át a gyerekeknek, akik először megijedtek a szokatlan feladatoktól, de néhány órával később már teljesítettek is belőlük néhányat. A megyei hírportál, a Kemma szerint nem ez az első rendhagyó pedagógiai módszer, amit a tanárnő alkalmaz az iskolában, eddig mindegyiknek nagy sikere volt.