Öt hét börtön után már szabadulhat is Kulcsár Attila

bűnügy
2017 augusztus 18., 03:45
Kulcsár Attila vádlott (elöl jobbra) az ellene és társai ellen sikkasztás, vesztegetés és más bűncselekmények miatt folyó megismételt eljárás tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken 2015. december 29-én (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)
photo_camera Kulcsár Attila vádlott (elöl jobbra) az ellene és társai ellen sikkasztás, vesztegetés és más bűncselekmények miatt folyó megismételt eljárás tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken 2015. december 29-én (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI) Fotó: Koszticsák Szilárd

Öt hete vonult börtönbe Kulcsár Attila, a 2003-ban kipattant brókerbotrány főszereplője, akit még a magyar igazságszolgáltatás lépcéjével mérve is rendkívül sokáig húzódó perben végül 2017 nyarán ítéltek el jogerősen öt év bortonre. Most pedig már szabadulhat is.

A Magyar Idők értesülései szerint a jövő héten már ki is jöhet a börtönből, mert a majd másfél évtizedik húzódó eljárás során annyi időt töltött előzetes letartóztatásban, házi őrizetben és lakhelyelhagyási tilalom alatt, hogy ötéves börtönbüntetéséből mintössze másfél hónapot kell letöltenie. És még így is rosszul járt, mert az elmúlt 14 évből összesen nyolcat töltött kényszerintézkedés hatálya alatt, ezért egy ideig úgy tűnt, hogy egyáltalán nem kell majd börtönbe vonulnia az ítélet után. Végül a hatóságok bonyolult számításokkal arra jutottak, hogy másfél hónapot mégis ülnie kell.

Kulcsár Attila a brókerügy elsőrendű vádlottja volt. A brókerügy egy, még a múlt század végén indult bűncselekménysorozat, melynek során Kulcsár Attila 1998-2003 között rendkívül magas hozamokat ígérve jogosulatlanul forgatta ügyfelei, köztük állami vállalatok és önkormányzatok pénzét. A piramisjátékra hajazó rendszer persze beomlott, a sikkasztással okozott kárt az ügyészség 8,3 milliárd forintra becsülte. Kulcsár ellen három év nyomozás után, 2006-ban indult per, ám az ebben hozott ítéletet másodfokon megalapozatlansága miatt megsemmisítették, és új eljárást rendeltek el. A megismételt eljárásban 2015 decemberében született első fokon ítélet, ezt enyhítette márciusban jogerősen a táblabíróság.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.