Jó időben vásárolt sertéstelepet Kósa Lajos nyugdíjas édesanyja, egyből nyert is 123 milliót telepfejlesztésre

POLITIKA
2018 január 05., 08:04

Zseniális üzletasszonynak bizonyult Kósa Lajos 82 éves édesanyja. Az egykor védőnőként, majd bölcsődei vezetőként dolgozó nyugdíjas 2015 nyarán vásárolta fel rokonaitól, a Szilágyi családtól a felszámolás alatt álló Szalka-Pig Kft.-t, amitől úgy tudta átvenni a több százmilliós értékű mátészalkai sertéstelepet, hogy a cég pont ki tudott egyezni a hitelezőivel. Ennél is szerencsésebb, hogy még pont időben, 2016 februárjára sikerült átvezetni a tulajdonszerzést, így Kósa Lajos édesanyja még be tudta adni pályázatát a sertéstelepek fejlesztésére kiírt támogatásra, amit nem sokkal később a túl sok jelentkező miatt le kellett zárni.

A szerencsesorozat itt még nem szakadt meg, Kósa Lajos édesanyja a 331 pályázóból kiválasztott 141 nyertes közé is bekerült, 123 milliót kapott a frissen szerzett sertéstelepe fejlesztésére. A pályázaton legfeljebb ötven százalékos támogatásra lehetett pályázni, Kósa Lajos édesanyja ebben is ügyes volt, mert a beruházása teljes összege 251 millió forint volt, így majdnem a lehetséges legnagyobb elnyerhető összeget nyerte el.

Arról nem is beszélve, hogy a felújított telepen megfelelő körülmények közé kerülő anyakocák után is jár állami támogatás, ebből az időközben Mékerre keresztelt cégnek 2017-ben 10,2 millió, 2016-ban 12,3 millió forint jutott. Ezek talán nem tűnnek túl nagy összegnek, de Kósa Lajos édesanyjának értő vezetésével a 2015-ben még felszámolás alatt álló cég 2016-ban már harmincmillió forint tiszta nyereséget ért el. (Via Népszava)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.