55 milliárd dollár értékű részvénycsomagot kaphat Elon Musk

tech
2018 január 23., 11:01
comments 15

A NYTimes számolt be róla, hogy Elon Musk marad a Tesla CEO-ja a következő évtizedben, ezért pedig összesen 55 milliárd dollár értékű részvénycsomagot kaphat, de csak akkor, ha a vállalattal sikerül elérni egy rakás "áll-leejtős mérföldkövet". Musk részvényopciója nagyban függ attól, hogy mennyi lesz a Tesla taksált értéke, 50 milliárd dolláros szinteket állítottak fel a megfogalmazott célokban, melyek elmennek egészen a 650 milliárd dolláros értékelésig.

photo_camera Fotó: PETER PARKS/AFP

A Tesla értékét jelenleg 59 milliárd dollárra teszik, ha sikerülne 650 milliárd főlé menniük, akkor a jelenlegi értékek mellett az öt legnagyobb amerikai vállalat egyikévé válnának.

Hasonló célokat fogalmaztak meg 2012-ben is, amikor a vállalat 3,2 milliárd dollárt ért, és a cikk szerint Musk egy kivételével az összes kitűzött célt megcsinálta, ugyanakkor vannak, akik szerint csak egy újabb ügyes marketingfogásról van szó, amivel a cégre akarják irányítani a sajtó figyelmét. Nahát. (Axios)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.