Elkészült Magyarország Digitális Agrárstratégiájának tervezete

politika
2018 március 05., 10:47

Örvendjenek, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Deutsch Tamás, Magyarország digitális Deutsch Tamása közös sajtótájékoztatón jelentették be Magyarország Digitális Agrárstratégiája, illetve kormányzatiul Digitális Agrár Stratégiája szakmai tervezetének elkészültét.

Hogy ez micsoda, arról fogalmam sincs, de Fazekas miniszter úr szerint a Digitális Agrárstratégia (a továbbiakban DAS) az első ágazati digitális stratégia.

Bár az eseményről az MTI egy kisregényt közölt, sajnos az, hogy mégis mi lehet a DAS, az nem derült ki. Kiss Miklós Zsolt, az agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár is csak annyit mondott, hogy "a következő években meghatározza a mezőgazdaságban dolgozók életét az, hogy hogyan tudnának részt venni a digitalizációban".

Deutsch Tamás meg azt tudta kiemelni, hogy "a digitális ökoszisztéma legfontosabb szereplői az emberek", épp ezért "történelmi jelentőségű", hogy az agrárium az első olyan gazdasági terület, amelyen átfogó digitális stratégia készült, ráadásul ezzel Európában is megszereztük az elsőséget. Deutsch szerint amúgy a DAS megvalósításához szükséges források összege "elérheti vagy meg is haladhatja a tízmilliárdos nagyságrendet", ami magyarán azt jelenti, hogy a kormány 1 és 1000 milliárd forint között akármennyit is költhet valamire.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.