Emberölés gyanújával is nyomoznak Davide Astori halála ügyében

bűnügy
2018 március 05., 14:35

photo_camera Fotó: Giuseppe Maffia/NurPhoto

A boncolásra csak kedden kerül majd sor, de az udinei ügyész Antonio De Nicolo már hétfőn arról beszélt a Rai Radionak adott interjújában, hogy emberölés gyanújával (is) zajlik a nyomozás a 31 évesen elhunyt Davide Astori halálának ügyében. 

A Fiorentina csapatkapitányát vasárnap reggel találták holten udinei hotelszobájában. Astori csapatával együtt az Udinese elleni idegenbeli meccs előtti éjszakát töltötte egy helyi szállodában. 

Az ügyész szerint egyelőre a halál pontos okát sem sikerült megállapítani, a boncolástól várnak előrelépést, de a nyomozóhatóság nem zárja ki az idegenkezűség lehetőségét. 

De Nicolo az interjúban arról beszélt, nem lehet kizárni, hogy „valaki tudhatott Astori állapotáról”, ami azt sugallja, talán valaki tiltott gyógyszerekkel vagy készítményekkel láthatta el Astorit. A dolog annál is inkább rejtélyes, mert a Fiorentina teljes játékosállománya múlt szerdán esett át részletes egészségügyi ellenőrzésen, és a védő szervezetét sportra alkalmasnak találták a csapat orvosai.

„A nyomozás elindítása lehetőséget teremt arra, hogy ha vannak felelősei Astori halálának, akkor őket megtaláljuk” - mondta még az ügyész. 

Az első hírek alapján senki nem sejtett idegenkezűséget: a Fiorentina „hirtelen megbetegedésről” írt közleményében, a csapat körül többen szívrohamra gyanakodtak, De Nicolo szerint viszont szívproblémának nyoma kellett volna legyen az orvosi leletekben. 

A Bajnokok Ligája keddi és szerdai játéknapja is egy perces gyászszünettel kezdődik majd Astori emlékére. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.