Éjfélig eldől, hogy kik indulhatnak egyéni választókerületi jelöltként

politika
2018 március 09., 04:33

A Nemzeti Választási Iroda közlése szerint péntek éjfélig kell döntenie a 106 választókerületi bizottságnak az egyéni jelöltek nyilvántartásba vételéről. Az MTI beszámolója szerint az utolsó órákban még több száz döntést kell meghoznia a helyi bizottságoknak, majd rögzíteni az informatikai rendszerben.

A háromezer bejelentett jelölt közül eddig mintegy 1500-at vettek hivatalos nyilvántartásba, illetve több mint 700 nyilvántartásba vételét tagadták meg. Az egyéni jelöltek hétfő délután négyig jelenthették be magukat, így a bizottságoknak négy napjuk volt, hogy megállapítsák, sikerült-e a jelölteknek 500 érvényes ajánlást összegyűjteniük.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.