Gyurcsány még idén megtartaná az önkormányzati választásokat

politika
2018 április 03., 08:50
comments 319

A Demokratikus Koalíció azt javasolja, hogy ha a baloldali pártok alakíthatnak kormányt, akkor hozzák előre idén őszre az önkormányzati választást. Gyurcsány Ferenc szerint erre azért lenne szükség, mert „nem egyszerűen kormányváltásra, hanem rendszerváltásra van szükség, ehhez pedig Orbán Viktor rendszerének valamennyi pillérét le kell bontani”. A pártelnök szerint a települési önkormányzatok egy jelentős része ugyanis nem a választók és a lakosság érdekeit képviseli, hanem a Fidesz „politikai akaratának egyszerű végrehajtója”.

photo_camera Fotó: botost/444.hu

Gyurcsány szerint az új kormánynak fel kell szólítania az önkormányzatokat, hogy nyissanak utat egy előrehozott választásnak. Ha ezt nem teszik meg, akkor arra kell kérni a választókat, hogy közvetlen nyomásgyakorlással kényszerítsék ki az előrehozott választást. A DK elnöke szerint egy választás soha nem káoszt, hanem megoldást hoz. Azt is elmondta, hogy javaslatukról nem egyeztetettek más pártokkal.

2014-ben öt évre választották meg a települési önkormányzatokat, hogy ne közvetlenül a választások után kelljen megtartani a helyi szavazásokat. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.